Zilverprijs op het laagste niveau in zesenhalve maand (waarbij ook de tijdelijke oplossing voor het schuldenplafond een rol in het verhaal speelt)

De goud- en zilverprijzen gingen maandagochtend weer lager, waarbij de goudfutures in december het laagste punt in 10 maanden bereikten en de zilverfutures in december het laagste punt in 6,5 maanden. Een sterke Amerikaanse dollar en de stijgende rente op Amerikaanse staatsobligaties zijn bearish voor het goud, daar hoeft waarschijnlijk geen tekening bij gemaakt worden.

De risicohouding op de financiële markten is weer wat optimistischer geworden aan het begin van deze handelsweek en dat is ook negatief voor de goud- en zilvermarkt. In een last-minute poging om een sluiting van de Amerikaanse overheid te voorkomen, heeft president Biden dit weekend een wet ondertekend, een noodmaatregel om de federale overheid nog 47 dagen te financieren, tot en met 17 november.

Het grootste deel van de beleggers dacht ongetwijfeld dat de Amerikaanse regering tijdens het weekend in shutdown zou gaan. De Senaat keurde de maatregel echter, na een sterke druk van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, met een ultieme stemming goed. Dit 11e-uurbesluit verzekert de voortzetting van verschillende overheidsdiensten en de betaling van federale werknemers, althans tijdelijk. De wetgevers moeten echter nog steeds de laatste hand leggen aan een permanent begrotingsplan om in de financiële behoeften van het land te voorzien. En daar valt voorlopig nog niets van te zien.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *