Medeoprichter van Greenpeace Canada ontkent de klimaatcrisis (en dat doet op zijn minst toch even nadenken)

De mede-oprichter van Greenpeace Canada Patrick Moore vertelde dit weekend aan podcastpresentator Dan Proft dat het alarm over klimaatcrisis voor 100% uit de lucht gegrepen is.

“Ze zeiden onlangs dat vorig jaar het warmste jaar in de geschiedenis van de aarde was, en dat is dus duidelijk niet zo”, vertelde Moore aan Proft op de podcast “Counterculture”. In een verder verleden zijn er wel degelijk warmere jaren geweest, maar de berichtgeving daaromtrent gaat verloren in alle heisa over het klimaat.

“Het hele roepen en schreeuwen over klimaatcatastrofe’ is voor 100% onwaar en daar kan ik me zeer boos over maken”, aldus Moore. “We zitten niet in een klimaatcrisis, punt aan de lijn.”

Moore vertelde Proft dat er eigenlijk niets zo radicaals gebeurt met het klimaat, en dat het essentieel is om de waarheid te zoeken, om uit te zoeken wat waar is en wat niet waar is. Dit in plaats van zomaar wat kreten de wereld in te sturen.

Moore is mede-oprichter van Greenpeace Canada en is momenteel rechtstreeks lid van de CO2 Coalition, een onpartijdige stichting die beleidsleiders en het publiek voorlicht over de belangrijke bijdragen van kooldioxide aan ons leven en de economie.

In 2013 publiceerde Moore Confessions of a Greenpeace Dropout – The Making of a Sensible Environmentalist, waarin zijn 15 jaar bij Greenpeace wordt gedocumenteerd en zijn visie op een duurzame toekomst wordt geschetst.

Proft lanceerde “Counterculture” – de nieuwste podcast van American Greatness – in september 2023 en geeft nu dus een podium aan Patrick Moore.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *