Te weinig, te laat? Europa beseft eindelijk dat de massa-immigratie het continent vernietigt

In 2014 werd Europa belegerd, waarbij miljoenen Afrikaanse en Arabische migranten de EU binnen marcheerden en asielaanvragen gebruikten om snel de regio binnen te komen zonder controle. Nu de EU wordt geconfronteerd met een ongekende golf van buitenlanders die sinds de Tweede Wereldoorlog of de ineenstorting van Joegoslavië niet meer is waargenomen, is er sprake van een regelrechte crisis. Die crisis is het gevolg van fouten gemaakt in het verleen. In plaats van hun grenzen te beveiligen en de invasie af te weren, kondigde in Duitsland de regering aan Angela Merkel aan dat ze in 2015 hun grenzen volledig zouden openstellen voor migranten en vluchtelingen.

Veel migranten kregen de indruk dat ze bij aankomst in Duitsland gratis huisvesting, sociale voorzieningen en gemakkelijk werk zouden krijgen. De realiteit was veel gecompliceerder, maar het beeld van een gouden land van belofte was alles wat nodig was om een vloedgolf te veroorzaken. Door het gedeelde grensbeleid in de EU werd de beslissing van Duitsland een probleem voor ieder ander land.

Destijds juichte de beslist socialistische Europese meerderheid deze stap toe; waarbij veel linkse kiezers migranten ontmoeten op treinstations om te klappen en ze toe te juichen. Om de mentaliteit van politiek links te begrijpen is het belangrijk om te begrijpen dat zij niet zozeer de migranten aanmoedigden als wel zichzelf. Linksen zijn geconditioneerd om in de erfzonde te geloven, en die erfzonde is het zijn van een blanke ‘koloniserende’ westerling. Ze juichten dus zichzelf toe; zij zagen open grenzen als een daad van zelfopoffering en verzoening met de goden van de progressieve ideologie.

Het resultaat was rampzalig.

Sinds deze zelfmoordactie is Europa onder de voet gelopen, waarbij jaarlijks miljoenen migranten de regio binnenstromen. In 2022 woonden er “officieel” 23,8 miljoen niet-burgers in de EU, waarvan de meeste in de afgelopen vijf jaar zijn binnengekomen. Het merendeel daarvan was geconcentreerd in Italië, Frankrijk, Zweden, Duitsland en Groot-Brittannië.

Al deze landen hebben een piek gezien in geweldsmisdrijven en diefstal van eigendommen, met de proliferatie van bendegeweld en toenemende gevallen van verkrachting. Europese functionarissen hebben consequent geprobeerd de exploderende misdaadstatistieken te verdoezelen en te verbergen, inclusief het stijgende aantal kindermisbruikincidenten door migranten.

Nu de stagflatie zich in de EU en een groot deel van de wereld heeft verankerd, neemt de illusie dat westerse landen over de rijkdom en de middelen beschikken om tientallen miljoenen buitenlanders te ondersteunen die op zoek zijn naar sociale uitkeringen eindelijk af. De pogingen om de gevolgen van de bevolkingsgroei en de botsing van onverenigbare culturen te verdoezelen, verliezen kracht. Nu doen Europese politici plotseling op zijn minst alsof ze zich zorgen maken over veilige grenzen.

Italië heeft de detentie van illegale migranten goedgekeurd, tenzij ze 5.259 dollar kunnen betalen als verwerkingskosten voor hun asielverzoeken. Deze maatregel is genomen vanwege de grote stroom migrantenboten die vanuit Afrika de kust van het eiland Lampedusa bereiken. De niet-burgerbevolking is nu aanzienlijk groter dan de inheemse inwoners van Lampedusa. Er wordt ook gesproken over een zeeblokkade om de boten tegen te houden. De Franse regering zegt dat ze zullen weigeren nieuwe migranten uit de regio aan te nemen. Europa lijkt eindelijk wakker te zijn geworden. Vraag is echter of dat niet te laat is. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *