Proberen ze ons weer iets wijs te maken? De ‘klimaatnoodtoestand’ is een hoax, zeggen meer dan 1.600 wetenschappers

Meer dan 1.600 wetenschappers, waaronder twee Nobelprijswinnaars, hebben een verklaring ondertekend waarin staat dat “er geen sprake is van een klimaatcrisis.”

Het is helaas onwaarschijnlijk dat deze boude verklaring enige aandacht zal krijgen van de reguliere media, maar het is belangrijk dat mensen het weten: de massale klimaathysterie en de vernietiging van de Amerikaanse economie in naam van de klimaatverandering moeten stoppen.

“Klimaatwetenschap zou minder politiek moeten zijn, terwijl klimaatbeleid wetenschappelijker zou moeten zijn”, staat in de verklaring die is ondertekend door de 1.609 wetenschappers, waaronder Nobelprijswinnaars John F. Clauser uit de VS en Ivar Giaever uit Noorwegen/VS.

De verklaring voegde er volgende opmerkelijke uitspraken aan toe:

“Wetenschappers moeten openlijk de onzekerheden en overdrijvingen in hun voorspellingen over de opwarming van de aarde toegeven, terwijl de politici de werkelijke kosten maar de ingebeelde voordelen van hun beleidsmaatregelen onpartijdig moeten berekenen…

“Uit het geologische archief blijkt dat het klimaat op aarde gevarieerd is zolang de planeet bestaat, met natuurlijke koude en warme fasen. De Kleine IJstijd eindigde pas in 1850. Daarom is het geen verrassing dat we nu een periode van opwarming meemaken. .

“De opwarming gaat veel langzamer dan voorspeld…

‘De kloof tussen de echte wereld en de gemodelleerde wereld vertelt ons dat we de klimaatverandering nog lang niet begrijpen.

‘Het klimaatbeleid is gebaseerd op ontoereikende modellen

Klimaatmodellen hebben veel tekortkomingen en zijn in de verste verte niet plausibel als beleidsinstrument. Ze overdrijven niet alleen het effect van broeikasgassen, ze negeren ook het feit dat het verrijken van de atmosfeer met CO2 gunstig is…

‘De opwarming van de aarde heeft het aantal natuurrampen niet doen toenemen

Er is geen statistisch bewijs dat de opwarming van de aarde orkanen, overstromingen, droogtes en dergelijke natuurrampen intensiveert of frequenter maakt. Er zijn echter voldoende aanwijzingen dat CO2-beperkende maatregelen even schadelijk als duur zijn.

‘Het klimaatbeleid moet de wetenschappelijke en economische realiteit respecteren

Er is geen sprake van een klimaatcrisis, zo luidt de conclusie van de ondertekenaars van de verklaring. We citeren: “Er is dus geen reden voor paniek en ongerustheid. Wij zijn sterk gekant tegen het schadelijke en onrealistische CO2-neutraliteitsbeleid dat voor 2050 wordt voorgesteld. Ga voor aanpassing in plaats van mitigatie; aanpassing werkt, wat de oorzaken ook mogen zijn.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *