Status quo op de goudmarkt, hedgefondsen wachten op technisch signaal

Hedgefondsen blijven hun bearish inzetten op goud verlagen, ze verwachten dus niet langer een forse daling van de goudrijs. Analisten merken echter op dat het bullish sentiment moet verbeteren om de goudprijs de kans te geven om de weerstand op $ 1.980 per ounce te doorbreken. De laatste gegevens van de Commodity Futures Trading Commission schetsen een duidelijk beeld van de situatie. De goudprijs is vannacht teruggevallen tot $ 1.842,50 per troy ounce.

Uit het Commitments of Traders-rapport van de CFTC voor de week die eindigde op 29 september bleek dat de fondsbeheerders hun speculatieve bruto longposities in Comex-goudfutures met 387 contracten hebben verlaagd tot 120.222. Tegelijkertijd daalden de shortposities echter met 11.510 contracten naar 69.857.

Veel analisten hebben opgemerkt dat goud en zilver zich binnen een neutraal handelsbereik bevinden, omdat de sector nog steeds wordt gedomineerd door stijgende obligatierentes en de solide kracht van de Amerikaanse dollar.

“Investeerders hebben een netto longpositie van ~30 miljard dollar in edelmetalen, maar dit is in lijn met de recente bandbreedte van $20-$40 miljard, in wezen dus zeer neutraal en een evocatie van de consolidatie van de goudprijs”, aldus Nickey Shiels hoofd van de afdeling Metaalstrategie. bij MKS PAMP, in een rapport.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *