Federal Reserve kan nog verrassen met een rentestijging (‘hoger-voor-langer’-verhaal’ is nog niet volledig doorgedrongen

Tegen de meeste marktverwachtingen in kan de Federal Reserve beleggers nog steeds verrassen met een extra renteverhoging in november, waarbij het ‘hoger-voor-langer’-verhaal’ nog tot de macro-omgeving moet doordringen, zegt Pat LaVecchia, CEO van Oasis Pro.

Tijdens haar meeting in september kondigde de Fed weliswaar een pauze aan, maar zij stelde niettemin toch hogere rentetarieven in het vooruitzicht, omdat de economische groei sterker bleef dan verwacht. Dit is de reden waarom de verkrappingscyclus misschien nog niet voorbij is, vertelde LaVecchia.

“De volgende renteverhoging zal plaatsvinden, ook al suggereren de statistieken dat dit niet het geval zal zijn. Ik denk wel dat het november zal worden”, zei LaVecchia op de Mainnet-conferentie, die tussen 20 en 22 september in New York City plaatsvond. . “En dan zal 2024 een stabiele situatie op de rentemarkt te zien geven.”

Renteverlagingen zullen pas in 2025 plaatsvinden, voegde LaVecchia eraan toe, waarbij zij een zachte landing in de toekomst niet uitsloot.

LaVecchia wees er ook op dat de VS het concept van een “voortschrijdende recessie” zien die gebaseerd is op de industrie. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *