Goudprijs krabbel snel weer overeind na de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers

De goudprijzen waren bescheiden lager in de nasleep van een Amerikaans werkgelegenheidsrapport over september, dat een veel sterker dan verwachte banengroei in de niet-agrarische loonsector liet zien. Wat erop wijst dat de Federal Reserve haar agressieve houding ten aanzien van het Amerikaanse monetaire beleid zal handhaven.

Goudfutures voor december bereikten het laagste punt in 10 maanden en daalden met $5,40 naar $1.825,90, terwijl zilver voor december $0,006 steeg naar $21,00. Inmiddels is de goudprijs weer wat recht gekrabbeld.

Uit het Amerikaanse werkgelegenheidsrapport van het ministerie van Arbeid van vrijdag voor de maand september bleek dat de niet-agrarische loonlijst op 336.000 uitkwam, wat ver boven de verwachtingen lag voor een stijging van 170.000. Dit vergeleken met het rapport van augustus dat een winst van 187.000 niet-agrarische banen liet zien. Sommige interne elementen van het banenrapport waren echter iets zwakker, zoals het algehele werkloosheidspercentage dat op 3,8% bleef, terwijl de verwachtingen op 3,7% uitkwamen.

De grote neerwaartse misser van woensdag in het banenrapport van ADP deed velen denken dat het banenrapport van vrijdag  ook een misser met een neerwaartse richting zou zijn. Dat was dus niet het geval. Het nieuwe marktverhaal van het rentebeleid van de Federal Reserve, dat “veel langer en veel hoger” is, lijkt nog steeds intact te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *