Rendementen op jaarbasis van langlopende Amerikaanse staatsobligaties zijn in twintig jaar nooit zo slecht geweest

De gegevens van Bespoke Investment Group die vorige week werden gepubliceerd, lieten zien dat de rendementen op jaarbasis van langlopende Amerikaanse staatsobligaties over de afgelopen twintig jaar nog nooit zo slecht zijn geweest. Dit op basis van de BofA Merrill Lynch 10+ Year US Treasury Index.

En de rendementen voor de obligaties met kortere looptijden hebben het nauwelijks veel beter gedaan.

Gedurende de afgelopen twee-, vijf- en tienjarige periodes waren de rendementen voor langlopende staatsobligaties meer dan 99% van de tijd beter. Alleen de rendementen over het afgelopen jaar voor de BofA Merrill Lynch 10+ Year US Treasury Index liggen boven het eerste percentiel voor historische rendementen.

Volgens de data van Bespoke zijn de totale rendementen op jaarbasis op één jaar, twee jaar en vijf jaar nu negatief voor beleggers in langlopende staatsobligaties. Beleggers in langlopende staatsobligaties hebben de afgelopen twee jaar verliezen op jaarbasis van 17,6% geleden.

Over de afgelopen 45 jaar daarentegen ligt het gemiddelde jaarlijkse rendement voor langlopende staatsobligaties over voortschrijdende perioden van 1, 2, 5, 10 en 20 jaar boven de 8%.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *