Pakistaanse goudmarkt steeds meer onder druk nadat de roepie tijdens de zomer zwaar onderuit ging

Het lijkt een fait divers, maar de reikwijdte er van is groter dan we denken. Volgens berichten in de lokale media is de Pakistaanse goudmarkt de afgelopen weken steeds meer onder druk komen te staan nadat de regering hardhandig tegen de sector is begonnen om smokkel en belastingontduiking te bestrijden.

De nieuwe maatregelen werden ingevoerd nadat de roepie tegen het einde van de zomer een enorme daling onderging, wat goudhandelaren ertoe aanzette het edelmetaal eind augustus bijna recordhoogten te verkopen.

De regering vormde een taskforce bestaande uit wetshandhavings- en inlichtingendiensten om actie te ondernemen tegen handelaren in edele metalen en om smokkelaars onder controle te krijgen.

Dit harde optreden, evenals bepaalde administratieve maatregelen op de valutamarkt, zorgden ervoor dat de roepie aanzienlijk in waarde steeg, waarbij de Pakistaanse munt in de maand september de best presterende munt ter wereld werd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *