Door de aankopen van de centrale banken zal goud volgend jaar boven de $2100 stijgen – Melek van TD Securities

Aanhoudende en robuuste goudaankopen door centrale banken vormden een stevige bodem voor de goudprijs tijdens de recente neerwaartse trend, en zij zullen de belangrijkste drijfveer zijn die het edelmetaal in het nieuwe jaar naar nieuwe recordhoogtes stuwt, aldus Bart Melek, hoofd van grondstoffenstrategie bij TD Securities.

“De aankopen door de centrale banken zijn waarschijnlijk de reden dat de recente door de hogere rentevoeten gedreven prijsdaling bij het goud niet door de belangrijke steun iets boven de $1.800/oz viel”, schreef Melek in het laatste rapport van TD Securities.

“Het gele metaal slaagde er de afgelopen dagen in een bescheiden herstel te laten zien, omdat de Fed in haar FOMC-notulen langer hogere rentetarieven bleef signaleren en de rente over de gehele rentecurve hoog bleef. Wij geloven dat de officiële sector de komende maanden steun zal blijven verlenen en volgend jaar een katalysator zou moeten zijn voor onze projectie van $2.100/oz.”

Melek zei dat de fysieke aankopen door de centrale banken zeer belangrijk zullen zijn na de Fed-omslag, die hij binnen afzienbare tijd verwacht. “De Amerikaanse centrale bank zal hoe dan ook moeten draaien, zelfs als de inflatie boven de doelstelling ligt”, zei hij. “De markt zal echter tekenen moeten zien dat de economie aanzienlijk verzwakt, voordat dit gebeurt.”

Hij merkte ook op dat, hoewel de Chinese centrale bank gestaag en in grote hoeveelheden goud heeft opgekocht, de maar 4% die goud vertegenwoordigt van de 3,115 biljoen dollar aan reserves van de PBOC zeer laag blijft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *