Goudprijs stijgt naar hoogste punt in een maand, geopolitieke spanningen laaien hoog op

De goudprijs steeg woensdag tot het hoogste punt in een maand, nadat een dodelijke ontploffing in een ziekenhuis in Gaza de angst had aangewakkerd over een regionaal conflict dat kan escaleren.

Goud heeft recent geprofiteerd van een combinatie van geopolitieke risicopremie vanwege de angst voor een langdurig conflict, nieuw momentum na een uitbraak boven belangrijke technische niveaus en stagflatierisico’s als gevolg van hoge olieprijzen, zei Kelvin Wong, senior marktanalist voor Asia Pacific bij Oanda.

Honderden mensen werden dinsdag gedood in een ontploffing in een Gaza City Hospital, zeiden Palestijnse functionarissen, met protesten op de Westelijke Jordaanoever en in het Midden -Oosten tot gevolg.

“De drang naar veilige havens te midden van de oplopende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten zijn een dominante katalysator gebleven voor de goudprijs,” zei IG-marktstrateeg Yeap Jun Rong.

“De risico’s van verdere escalatie in het conflict kunnen voorlopig de goudprijs blijven ondersteunen, maar het niveau van $ 1.945 kan een cruciale weerstand blijken te zijn om te overwinnen.”

De goudprijzen zijn gestegen met ongeveer $ 100 sinds het conflict begon, ondanks dat recente robuuste Amerikaanse economische gegevens wijzen in de richting van hogere-voor-voor-langere rentetarieven, wat een stijging van de goudprijs kan afremmen.

JPMorgan Chief Market -strateeg Marko Kolanovic adviseert beleggers om deels over te stappen op veilige haveninvesteringen zoals goud en obligaties. Hij bouwt de posities in aandelen af. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *