Wie op zoek is naar veiligheid, moet hoe dan ook goud in portefeuille hebben

De 6% -rally van vorige week bij het goud vanaf de recente dieptepunten van zeven maanden is een bijkomende belangrijke reden waarom beleggers het edelmetaal in hun portfolio nodig hebben. Bij een paneldiscussie tijdens de Global Metals Conference van de London Bullion Association in 2023 waren de deelnemers het erover eens dat goud precies doet wat het zou moeten doen in tijden van onzekerheid.

De paneldiscussie omvatte Peter Zöllner, hoofd van de bankafdeling van de Bank of International Settlements, Frederik von Ameln, portfoliomanager bij Publica en James Strawson, een handelaar voor edelmetalen bij Citadel.

De drie panelleden waren het erover eens dat de matte prestaties van het goud gedurende het grootste deel van 2023 logisch waren, omdat het agressieve monetaire beleid van de Federal Reserve de rentetarieven met een ongekende snelheid hoger heeft geduwd, waardoor de reële opbrengsten op vastrentende beleggingen worden verhoogd.

De analisten zeiden ook dat goud zou kunnen blijven worstelen omdat de Federal Reserve zijn beperkende monetaire beleid langer handhaaft dan velen verwachten. De drie deelnemers aan het gesprek waren het er echter ook over eens dat ondanks de tegenwind goud een belangrijk actief blijft voor beleggers om te bezitten.

Zöllner zei dat hij ondanks de tegenwind goud naar hogere niveaus ziet doorstijgen, een recente wijziging in zijn mening omdat hij aan het begin van het jaar enigszins bearish op goud was. Hij voegde eraan toe dat de bankcrisis eerder dit jaar misschien een bodem in goud heeft gecreëerd.

Zöllner merkte op dat zijn fondsen voor 15% in goud zijn belegd. Hij voegde eraan toe dat volgens de modellering van de bank beleggers tussen 3% en 6% van hun portefeuille in goud moeten bezitten.

“Dit zou u voldoende verzekering geven voor onheil op de financiële markt geven zonder te worden getroffen door de volatiliteit,” zei hij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *