Obligaties zijn niet langer een goede diversificatie, geef de voorkeur aan goud

Obligaties zijn niet langer een goede diversificatie omdat ze sterk te gecorreleerd zijn geworden met aandelen, waardoor goud en andere grondstoffen momenteel een superieure keuze zijn voor wie zijn portefeuille wil diversifiëren, volgens David Dierking, redacteur van ETF Focus bij TheStreet.

Dierking merkte op dat beleggers die het de afgelopen jaren bij de klassieke 60/40 portfolio hebben gehouden, een zware aderlating hebben ondergaan, omdat slechts een 100/0 aandelenportfolio echt een kans had om een positief rendement te genereren.”

En hoewel 5% opbrengsten op langlopende staatobligaties er recentelijk zeer aantrekkelijk uitzagen, zijn de langlopende Amerikaanse staatsobligaties met 45% in koers gedaald ten opzichte van hun 2020-piek.

“Aangezien de Fed de meest agressieve rentecyclus in de geschiedenis heeft uitgevoerd, is de volatiliteit van de obligatiemarkt toegenomen tot historisch hoge niveaus,” zei hij.

Dierking wijst erop dat de laatste keer dat de obligatiemarkt zo volatiel was dit tijdens de financiële crisis was en deze volatiliteit is toen anderhalf jaar verhoogd gebleven. “Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat wanneer de marktvolatiliteit op 15-jarige hoogtepunten is en de afgelopen zes kwartalen zo is geweest, er meestal niets goeds van komt,” zei hij.

Met inflatie nog steeds een probleem, zal de volatiliteit van de obligatiemarkt waarschijnlijk hoog blijven samen met de rendementen, dus zwaar inzetten op Treasuries en contant geld is niet de beste strategische zet, zei hij, en beleggers moeten overwegen om een groter deel van hun portfolio naar goud en andere grondstoffen te roteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *