Vooruitzichten voor de zilvermarkt worden steeds beter

De vlucht naar veilige havens vanwege het conflict tussen Israël en Hamas en eerder gematigde commentaren van functionarissen van de Federal Reserve over de rente, ondersteunen samen de zilverprijs, die binnenkort belangrijke niveaus zou kunnen doorbreken. Volgens James Hyerczyck, Senior Market Strategist bij FX Empire zou er een grote uitbraak van de zilverprijs mogelijk zijn.

“Woensdag hield spotzilver (XAG/USD) stand op $21,88 per ounce”, merkte Hyerczyck op. “Dit evenwicht wordt beïnvloed door tegengestelde de factoren: de milde uitspraken van de functionarissen van de Federal Reserve in verband met verdere renteverhogingen hebben de dollar verzwakt, terwijl geopolitieke spanningen tussen Israël en Hamas investeerders in de richting van veilige havens zoals zilver drijven.”

Hyerczyck zei dat de verwachtingen voor verdere renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank zijn afgenomen, deels gedreven door gematigd commentaar van de Fed zelf. “Recente opmerkingen van Fed-functionarissen leiden tot een debat over de noodzaak en timing van verdere renteverhogingen”, schreef hij. “Fed-president van Minneapolis, Neel Kashkari, en Fed-president van Atlanta, Raphael Bostic, hebben twijfels geuit over de urgentie van extra renteverhogingen.”

Deze mildere vooruitzichten lijken een “groeiend sentiment” te zijn onder topfunctionarissen van de Fed, zei Hyerczyck, en de verklaringen “hebben geresulteerd in een zwakkere dollar, wat indirect de aantrekkingskracht van zilver voor investeerders vergroot.”

Onder de macro-economische factoren die volgens hem zilver ondersteunen, zijn de matige huidige prijs en het toenemende geopolitieke risico.

“De inflatie, eerder dit jaar een belangrijk punt van zorg, vertoont tekenen van terugtrekking”, zei hij, wijzend op recente opmerkingen van Mary Daly, president van de Fed van San Francisco, dat de inflatie afneemt. “Deze afnemende inflatiedruk vermindert de alternatieve kosten van het aanhouden van zilver, een bezit dat geen rente oplevert”, aldus Hyerczyck. Hij is dus positief voor de zilvermarkt, ook vanuit het standpunt van de belegger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *