Vooral particuliere beleggers zijn positief voor de goudprijs

Darin Newsom, Senior Market Analyst bij Barchart.com, ziet de komende week meer winsten weggelegd voor het goud.

“Terwijl het goud voor december scherp overbought is op de dagelijkse korte termijn grafiek, geldt de eerste bewegingswet van Newton, toegepast op de markten: een trendmarkt zal in die trend blijven totdat er op wordt gereageerd door een kracht van buitenaf.’ zei Newsom.

“Voorlopig lijkt het erop dat de investeringskant van de markt goud blijft zien als een veilige haven in de aanloop naar opnieuw een onzekere week in het Midden-Oosten.”

Vorige week namen 13 Wall Street-analisten deel aan de Kitco News Gold Survey. Vier experts, oftewel 31%, verwachtten volgende week een hogere goudprijs, terwijl zes analisten, oftewel 46%, een prijsdaling voorspelden, en drie experts, oftewel 23%, de komende week neutraal waren over goud.

Ondertussen zijn er 105 stemmen uitgebracht in de X-poll. Hiervan verwachtten 72 particuliere beleggers, oftewel 69%, dat goud volgende week zou stijgen. Nog eens 20, oftewel 19%, verwachtte dat het lager zou zijn, terwijl 13 respondenten, oftewel 12%, neutraal waren over de korte termijn vooruitzichten voor het edelmetaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *