Tijd voor een rustpauze op de goudmarkt?

Goud zette zijn sterke run vorige week voort te midden van het aanhoudende conflict in het Midden-Oosten, waarbij de spotprijs vrijdag net onder het niveau van $ 2.000 uitkwam aan het begin van het weekend en de all-time high binnen redelijke afstand leek te liggen. Met mogelijk de belofte voor een verdere stijging.

Uit de laatste Kitco News Weekly Gold Survey blijkt dat particuliere beleggers zeer optimistisch blijven over het gele metaal voor de week die eindigt op 27 oktober, terwijl marktanalisten een terugval verwachten na de dramatische stijging in de afgelopen twee weken.

Ole Hansen, hoofd grondstoffenstrategie bij Saxo Bank, denkt dat de goudprijs volgende week zijn hoogste punt zal bereiken en vervolgens last zal krijgen van hoogtevrees. “De goudprijs zal opnieuw lager gaan”, zei Hansen, “niet omdat de bullish drivers verdwenen zijn, maar omdat de markt zich moet consolideren met een weerstand op $ 1.985 die nog niet definitief overwonnen is.”

Daniel Pavilonis, Senior Commodities Broker bij RJO Futures, gelooft dat de goudprijs gedreven zal blijven worden door geopolitiek, en hoe dan ook naar boven kan uitbreken. “Naarmate de zaken in het Midden-Oosten escaleren, verwacht ik dat het hoger zal gaan, maar wanneer de spanning wat wegebt zal de goudprijs weer terrein prijsgeven.”, zei Pavilonis. “Ik heb nog steeds het gevoel dat we aan technische steun- en weestandniveaus gebonden zijn. We zijn niet noodzakelijkerwijs uit het huidige bereik of range gebroken, maar dit scenario is zeker wel een stuk dichterbij gekomen.”

Pavilonis zei dat als er bij het begin van de week niets dramatisch gebeurt, hij verwacht dat de goudprijs de recente steunniveaus nogmaals op de proef zal stellen. “We hebben die harde bodem op $ 1.822”, zei hij. “Ik denk dat als de prijs niet verder stijgt, we weer teruggaan naar daar. Ik zou zeggen dat het eerste steunpunt ergens rond $ 1.940 ligt, met daaronder steunzones rond $ 1.907 en $ 1.904.”

Hij voegde eraan toe dat centrale banken ook de goudmarkt in de gaten zullen houden, en dat ze niet blij zouden zijn als de goudprijs opnieuw scherp stijgt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *