Goud op nieuwe recordniveaus in yen en yuan, opmars lijkt niet te stuiten

Het edelmetaal blijft dagelijks nieuwe hoogtepunten bereiken ten opzichte van de Japanse yen. Eén ounce goud is nu ¥ 296.735,90 waard.

Goud handelt ook op recordhoogtes ten opzichte van de Chinese yuan op CNY 14.488,70 per ounce.

Goud heeft de afgelopen weken een aanzienlijke Aziatische vraag gekend. Analisten merken op dat Japanse investeerders hun koopkracht willen beschermen nu de yen een aanzienlijke verzwakking heeft gekend op de mondiale valutamarkten.

Tegelijkertijd wenden Chinese investeerders zich tot het gele metaal om zichzelf te beschermen tegen een vertragende economie.

In een recent interview met Kitco News zeiden marktstrategen van de World Gold Council dat mondiale beleggers de trend in deze twee Aziatische markten in de gaten moeten houden.

“Ik denk dat de mondiale geopolitieke risico’s en de kapitaalvlucht die wordt veroorzaakt door het vooruitzicht van een zwakke Chinese economie de drijvende krachten zijn achter de vraag naar goud in Azië”, zegt John Reade, hoofdmarktstrateeg bij de WGC.

“Veel Chinese investeerders hebben enorme vastgoedposities in hun portefeuilles opgebouwd en nu willen ze diversifiëren en goud is het volgende logische bezit om te bezitten”, aldus Joseph Cavatoni, Noord-Amerikaanse marktstrateeg bij WGC.

De twee analisten zeiden ook dat Japan in het nieuwe jaar een belangrijke bron van fysieke vraag zou kunnen zijn.

“Dit zou een belangrijke trend kunnen worden voor de wereldmarkt, aangezien Japanse consumenten veel contant geld hebben gespaard, wat logisch is als je tientallen jaren van deflatie hebt”, aldus Reade.

Hoewel de mondiale goudmarkt in Amerikaanse dollar is geprijsd, merkten zowel Read als Cavatoni op dat het feit dat het gele metaal het afgelopen jaar in meerdere valuta’s recordhoogtes heeft bereikt, een sterk signaal is dat de mondiale vraag gezond blijft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *