Goudprijs stijgt tijdelijk tot boven $2.000, druk op het goud blijft hoog

De onrust in het Midden-Oosten houdt beleggers gespannen en goud is een van de eerste activa die daarop heeft gereageerd: vorige week steeg de goudprijs tijdelijk boven het psychologische niveau van $2.000 per ounce om vrijdag te handelen rond het hoogste niveau in 2,5 maanden.

Het is niet echt verrassend zijn om de goudprijs op dagbasis sprongen te zien maken van meer dan $ 100 nu de oorlog tussen Israël en Hamas escaleert, vertelde Larry Lepard, Managing Partner en oprichter van Equity Management Associates, aan Michelle Makori, hoofdredacteur van Kitco News. .

“Goud is in zeer korte tijd veel duurder geworden”, zei Lepard donderdag. ‘En dat is de combinatie van de oorlog en van het onderliggende probleem op de obligatiemarkt. Wanneer geopolitieke problemen zich voordoen, heeft goud de neiging dit als eerste te ruiken.’

De goudprijs heeft ruim 160 dollar gewonnen sinds de terreurgroep Hamas Israël op 7 oktober aanviel, waarbij meer dan 1.400 mensen omkwamen, voornamelijk burgers. Sindsdien is het conflict geëscaleerd, waarbij goud vrijdag en december het niveau van $2.000 per ounce overschreed en de Comex goudfutures vrijdag werden verhandeld aan $1.992,90, een stijging van 0,63% op dagbasis.

De markten verwerken de laatste ontwikkelingen in de aanloop naar een nieuw onzeker weekend, waaronder het bericht van het Pentagon dat meldde dat een oorlogsschip van de Amerikaanse marine drie kruisraketten en verschillende drones heeft onderschept die waren gelanceerd door de aan Iran verbonden Houthi-beweging uit Jemen. Ook riep Iran op tot een embargo tegen Israël, inclusief een olie-embargo tegen het land. Iran heeft ook gewaarschuwd dat als Israël doorgaat met een grondoperatie in Gaza om wraak te nemen op Hamas en de gijzelaars te redden, het zijn terroristische groepen op meerdere fronten zal activeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *