Bitcoin op weg naar $500.000? Een ETF zou de poorten naar hogere koersen wijdopen gooien

Bitcoin steeg begin deze week naar $35.000 – het hoogste niveau sinds mei 2022 – dankzij optimisme over de goedkeuring van een Bitcoin ETF en een algemene vlucht naar veiligheid. Volgens Stephan Livera, gastheer van de Stephan Livera Podcast en hoofd research bij Swan Bitcoin, is deze rally nog maar het begin van een enorme bull run die een piek zal bereiken van rond de $500.000.

Goedkeuring van een spot Bitcoin ETF zal een aanzienlijke impact hebben op de prijs van Bitcoin, vertelde Livera aan Michelle Makori, Lead Anchor en Editor-in-Chief bij Kitco News op het Pacific Bitcoin Festival.

Bitcoin steeg vorige week met 10% na een vals bericht dat BlackRock’s iShares Bitcoin ETF-aanvraag was goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission (SEC), maar heeft dat momentum behouden met meer speculatie dat een ETF-goedkeuring een kwestie is van tijd.

Er zijn verschillende geruchten geweest dat er voor het einde van dit jaar een goedkeuring voor een Bitcoin ETF zou kunnen komen. Livera verwacht echter niet dat dit vóór 2024 zal gebeuren.

“Hoewel veel experts voorspellen dat een spot Bitcoin ETF binnen drie tot zes maanden zal goedgekeurd worden, geloof ik niet dat het dit jaar ak zal gebeuren. Volgend jaar is het meest waarschijnlijke scenario … in het eerste of tweede kwartaal van 2024, wat zou samenvallen met de halveringscyclus, die in april wordt verwacht”, zei hij.

De halvering van volgend jaar en de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF zijn de belangrijkste triggers bij het open gooien van de sluizen voor Bitcoin, benadrukt Livera. “Er zullen dan zoveel meer mensen zijn die via die spot-ETF in Bitcoin investeren, met als gevolg dat de prijs alleen maar kan stijgen”, zei hij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *