Geopolitieke onzekerheid zal de goudprijs de komende twaalf maanden blijven ondersteunen

Hoewel verwacht wordt dat de Federal Reserve de rente gedurende het grootste deel van 2024 op een restrictief niveau zal houden, zal de geopolitieke onzekerheid de goudprijs de komende twaalf maanden blijven ondersteunen, zo blijkt uit het sentiment tijdens de London Bullion Market Association 2023 Global Precious Metals Conference.

Volgens de jaarlijkse enquête aan het einde van de conferentie van de LBMA zeiden de deelnemers aan de conferentie dat ze verwachten dat goud alvast beter zal presteren. Anekdotische observaties en commentaren tijdens de conferentie tonen echter ook een solide vraag zilver, waarbij sommige analisten zeggen dat het witte metaal goedkoop is vergeleken met de fundamentele factoren onder de markt.

“Zilver is een metaal dat we in de gaten moeten houden”, zegt Suki Cooper, analist edelmetalen bij Standard Chartered.

Uit het onderzoek van de LMBA-conferentie blijkt dat deelnemers aan de London Bullion Market Association 2023 Global Precious Metals Conference de zilverprijs volgend jaar rond de $26,80 per ounce zien handelen. De bullish vooruitzichten komen omdat zilver momenteel rond de $23 per ounce wordt verhandeld.

Hoewel zowel goud als zilver het in 2023 moeilijk hebben gehad omdat de Federal Reserve de rente agressief heeft verhoogd, is het witte metaal erin geslaagd solide winsten vast te houden vergeleken met de prijzen opgetekend tijdens de conferentie van vorig jaar. De zilverprijs handelde rond de $18,60 per ounce.

Analisten hebben gezegd dat de industriële vraag naar zilver in de zonne-energiesector solide steun heeft geboden voor het edelmetaal, nu beleggers zich richten op de mondiale transitie naar groene energie.

“Het gebruik van zilver in fotovoltaïsche (PV) zonnepanelen zal de zilverprijs hoe dan ook omhoog drijven”, zei Phillips Baker, CEO van Hecla Mining, aan de zijlijn van de conferentie. “Dit is geen probleem dat snel zal verdwijnen. De behoefte aan fotovoltaïsche zonnepanelen zal de vraag de komende tien jaar stimuleren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *