Hoe Bitcoin de zaken verandert: cryptomunt wordt steeds meer een alternatief voor de Amerikaanse dollar

Ondanks het feit dat de Amerikaanse dollar nog steeds wordt aangeprezen als de ‘minst slechte van de fiatvaluta’s’, biedt Bitcoin in toenemende mate een tastbaar alternatief.

De huidige marktwaarde van Bitcoin bedraagt ongeveer $500 miljard, wat minuscuul is als je het vergelijkt met de kolossale mondiale omvang van de aandelen- en obligatiemarkten, merkte Stephan Livera, Head of Education at Swan Bitcoin op. Dit is de reden waarom er een enorm potentieel is voor het groeitraject van Bitcoin.

“Je kunt met een klein aantal mensen een heel grote stap zetten, omdat de Bitcoin-markt relatief gezien nog steeds zo klein is”, zei hij, waarbij hij de potentiële instroom van kapitaal uit verschillende bronnen benadrukte, zoals individuele landen, vermogensfondsen en pensioenfondsen. fondsen.

Livera verwacht dat Bitcoin binnen tien jaar een genormaliseerde spaartechnologie zal worden. Door een daaropvolgende verschuiving zou het in de daaropvolgende decennia kunnen uitgroeien tot een algemeen aanvaard ruilmiddel.

“Op de tijdlijn van 15 tot 20 jaar beginnen we daar meer een daadwerkelijk medium voor het ruilgebruik van Bitcoin te zien”, zei hij. “Over twee of drie decennia zouden we een massale adoptie kunnen zien waarbij er mensen zullen zijn die daadwerkelijk dagelijks Bitcoin uitgeven.”

Nu Bitcoin op grotere schaal wordt toegepast, voorspelt Livera een terugkeer naar hoe de zaken er eind 19e eeuw waren tijdens de gouden standaard. ‘De cryptomunten gaan de manier waarop mensen werken veranderen’, zei hij. Tegen die achtergrond is een verdere stijging van de koers van Bitcoin waarschijnlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *