Shortposities op goud werden in versneld tempo gesloten (wat wijst op toenemende kracht op de goudmarkt)

Verschillende analisten tipten vorige week dat de goudmarkt rijp was voor een short-squeeze rally, aangezien de goudprijs eerder deze maand was gedaald naar het laagste niveau in zeven maanden. Ze kregen gelijk toen de laatste handelsgegevens van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) een aanzienlijke afname van de openstaande shortposities lieten zien. Een aantal grote beleggers gingen opnieuw long.

Uit het Commitments of Traders-rapport van de CFTC voor de week die eindigde op 17 oktober bleek dat geldbeheerders hun speculatieve bruto long posities in Comex-goudfutures met 10.774 contracten verhoogden naar 104.708. Tegelijkertijd daalden de shortposities met 31.096 contracten naar 89.605.

Na twee weken netto short te zijn geweest, is de speculatieve positionering scherp bullish geworden en nu netto long met 15.103 contracten. Tijdens de onderzoeksperiode stuwde de shortdekking de goudprijs door aanvankelijke weerstand naar $1.900 per ounce.

Grondstoffenanalisten van Société Générale merkten op dat dit de op een na grootste shortdekkingsbeweging op de goudmarkt ooit was sinds 2006.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *