Goudprijs focust zich steeds meer op geldhoeveelheid, renteverhogingen en stijgende obligatierentes worden genegeerd

Volgens Charlie Morris, Chief Investment Officer bij ByteTree, raken de goudprijzen steeds nauwer afgestemd op de mondiale geldhoeveelheid, terwijl renteverhogingen en stijgende obligatierentes worden genegeerd.

In het laatste Atlas Pulse Gold Report zei Morris dat goud zich goed voelt bij lage rentetarieven, hoge inflatie, een grote geldhoeveelheid en een sterke mondiale vraag, maar dat het in toenemende mate er in slaagt hogere rentetarieven van zich af te schudden.

“De rentetarieven stijgen en het kan de goudprijs niets meer schelen”, schreef hij. “Goud stuurt een boodschap en die kan alleen maar wijzen op toekomstige prijsstijgingen.”

Morris zei dat hij gelooft dat goud ondergewaardeerd is op basis van de huidige uitstaande geldhoeveelheid. “Momenteel impliceert de grafiek dat goud ongeveer 5% ondergewaardeerd is ten opzichte van de mondiale geldhoeveelheid. Het is een andere manier om erover na te denken, maar eentje die alleszins de moeite waard is om rekening mee te houden. Het zou namelijk kunnen betekenen dat de goudprijs nog over flink wat potentieel beschikt.”, schreef hij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *