Goud heeft een basis gevormd boven de vorige opwaartse trendlijn (en dat kan de belofte van hogere prijzen inhouden)

De goudprijs blijft de stijgende verwachtingen voor renteverhogingen en de torenhoge rente op staatsobligaties naast zich neerleggen en klampt aan in de buurt van de $2000. Hoewel de lage zilverprijs de verkoop van zilveren munten ondersteunde, blijft het witte metaal volgens analisten van Heraeus oververkocht. Ook de zilverprijs zou dus opnieuw kunnen beginnen te stijgen.

“Hoger dan verwachte Amerikaanse inflatie in de voorgaande week en detailhandelsverkopen die vorige week boven de verwachtingen lagen, vergrootten de kansen dat de Fed het monetaire beleid in november verder zal verkrappen”, schreven de analisten in hun laatste rapport.

“Ondanks dit gegeven behield goud zijn momentum van de week ervoor en steeg tot $1.997/oz. Een deel van de rally was waarschijnlijk te danken aan shortdekking, verder geholpen door de escalatie van het conflict in het Midden-Oosten, die de vraag naar veilige havens motiveerde.”

De analisten merkten op dat zelfs nu de goudprijs is gestegen, er sinds de laatste piek in mei 7,97 miljoen ounces goud uit ETF’s zijn gestroomd. “Het lijkt erop dat beleggers, ondanks de recente rally van de goudprijs, meer gefocust zijn op de pijn op de korte termijn veroorzaakt door snel stijgende rentes dan te kiezen voor potentiële winsten op de langere termijn zodra deze trend omkeert”, zeggen ze.

“Goud heeft een basis boven de vorige opwaartse trendlijn gevormd, wat de komende weken als ondersteuning kan dienen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *