De toegenomen spanningen in het Midden-Oosten duwen goudprijs boven het niveau van $2.000

Ongeveer drie weken nadat de militante groep Hamas een verrassingsaanval heeft uitgevoerd waarbij meer dan 1.400 Israëlische burgers omkwamen, verplaatste het Israëlische leger grondtroepen afgelopen weekend de activiteiten uit te breiden naar Gaza. De toegenomen spanningen in het Midden-Oosten zorgden ervoor dat de goudfutures boven de $2.000 per ounce stegen.

Vanaf 17:07 EDT, op basis van goudfutures, lag het meest actieve decembercontract (GCZ23) ruim boven de $2.000 en bedraagt momenteel $2.016,30.

Volgens de Associated Press (AP) schakelde Israël vrijdagavond het internet en de communicatie in de Gazastrook uit door een intensiever bombardement, waardoor de 2,3 miljoen mensen grotendeels werden afgesloten van contact met elkaar en de buitenwereld en er een bijna-black-out ontstond. van informatie, omdat het leger zei dat het de grondoperaties in het gebied ‘uitbreidde’.

Dit is overigens de derde week op rij waarin de goudprijs is gestegen. Goudfutures openden maandag in de week van 9 oktober op ongeveer $1.860 per ounce en sloten boven $1.940 per ounce. De toegenomen spanningen in het Midden-Oosten, gekoppeld aan berichten die erop wezen dat de economie in de Verenigde Staten veerkrachtig en sterk was, wat de hand van de Federal Reserve zal versterken om de rentetarieven ‘langer hoger’ te houden, waren componenten van de recente stijging van de rente. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *