Vrees voor kredietrisico-gebeurtenis mee verantwoordelijk voor doorbraak goudprijs boven $2.000

Het lijdt geen twijfel dat de geopolitieke onzekerheid, veroorzaakt door de chaos in het Midden-Oosten, de vonk was die de vraag naar goud deed ontbranden en de prijs omhoog dreef vanaf het dieptepunt in zeven maanden; Er is echter nog een andere factor die een rol speelt op de markt en die de prijzen van $2.000 per ounce ondersteunt, aldus een kenner van de markt.  

In een interview met Kitco News zei Ryan McIntyre, managing partner bij Sprott Inc., dat de vrees voor een kredietrisico-gebeurtenis ook zorgt voor een solide vraag naar goud als veilige haven en zou kunnen helpen de prijzen tot ver boven de $2.000 per ounce te stuwen.

McIntyre’s optimistische kijk op goud komt op het moment dat het edelmetaal stand heeft gehouden en de aanvankelijke steun vorige week boven $1.950 per ounce kon standhouden, terwijl de obligatierendementen nog steeds vlakbij 5% blijven, in de buurt van het hoogste niveau in 16 jaar.

McIntyre zei dat een van de redenen waarom de negatieve correlatie van goud met de obligatierente aan het afbrokkelen is, is dat steeds meer beleggers zich zorgen gaan maken over de begrotingsvooruitzichten van de Amerikaanse overheid en de groeiende schuldenlast, die de grens van $33 biljoen heeft overschreden.

“Het meest beangstigende voor mij is het tekort. Ik ben meer gefocust op het traject van waar de zaken naartoe gaan”, zei hij. “Het stijgende tekort betekent dat de VS zijn financiën niet onder controle krijgen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *