Goudhonger van de Chinezen valt haast niet te bevredigen

Recente gegevens over de aankopen van goud ondersteunen de theorie dat China zwaar inzet op goud terwijl het de posities op Amerikaanse staatsobligaties liquideert. De People’s Bank of China (PBoC) heeft de afgelopen maanden in een razend tempo goud opgekocht.

Volgens recebt bijgewerkte gegevens over de buitenlandse reserves heeft de Chinese centrale bank in augustus 29 ton goud gekocht, waardoor de aankopen voor het jaar tot nu toe zijn gestegen naar 155 ton. Het was ook de grootste aankoop van de centrale bank sinds december.

En het is niet alleen de Chinese staat die blijk geeft van een grote appetijt voor het gele metaal. De afgelopen maanden is de binnenlandse goudprijs in China ruim boven de internationale spotprijzen gestegen, terwijl de rijken en de middenklasse van het land op grote schaal goud kochten om het eigen waarde veilig te stellen.

Het verlangen van de Chinese bevolking naar goud was zo groot dat de PBoC in de markt tussenbeide kwam door banken te verbieden goud te importeren, waardoor het verschil tussen de spotprijs van goud in Shanghai en Londen medio september naar een record van $121 per ounce steeg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *