Centrale banken blijven goudmarkt domineren

De vraag van de centrale bank blijft de goudmarkt domineren omdat het tempo van aankopen het sterkst was sinds het derde kwartaal van vorig jaar, dit volgens het laatste rapport van de World Gold Council.

“Hoewel het moeilijk zal worden om het record opgetekend in het Q3 2022 te verbreken, heeft de jaar-tot-date vraag het niveau van 800 ton bereikt, een nieuw record voor aankopen door de centrale banken. Deze sterke koopdruk van de centrale banken zal naar verwachting zo blijven tijdens de rest van het jaar”, aldus dn analisten van de World Gold Council in hun driemaandelijkse rapport voor het derde kwartaal.

De vraag naar centrale bank was afgelopen kwartaal inderdaad de grootste motor van de fysieke goudvraag, die een algemene achteruitgang zag. De WGC zei dat van juli tot september de wereldwijde vraag naar fysiek goud in totaal 1.147 ton bedroeg, een daling van 6% bedroeg ten opzichte van het kwartaal voordien.

Tegelijkertijd blijft de goudmarkt ook een solide vraag zien van de Over-the-Counter markets, vraag die helaas moeilijk te meten is. De WGC zei dat volgens haar ramingen van de OTC -markten, de vraag naar fysiek goud met 6% y/j tot 1.267 ton toenam. De gestegen goudprijs kan nieuwe kopers naar de markt lokken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *