LBMA ziet vraag naar goud op ongekende niveaus staan

De vraag naar goud heeft als puntje bij paaltje komt dit jaar ongekende niveaus bereikt met centrale banken die een recordbedrag van 387 ton goud kochten tijdens de eerste helft van het jaar, zo stelt Ruth Crowell, CEO van de London Bullion Market Association (LBMA).

“Beschikbare gegevens uit de eerste twee kwartalen van 2023 onthullen dat de vraag naar goud op een recordniveaus staat,” zei Crowell in een interview. “Hoewel de vraag van de eerste kwartaal veel sterker was dan Q2.”

Ze zei dat centrale banken in de eerste helft van het jaar 387 ton goud kochten, en de LMBA verwacht dat de vraag van deze sector netto positief zal blijven in de tweede helft van 2023.

Crowell zei dat de totale goudvraag in H1, inclusief investeringen en sieraden, 7% hoger was dan in dezelfde periode van 2022. “In het bijzonder bedroeg de investeringssector, die gouden staven en munten omvat, een totaal van 582 ton,” merkte ze op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *