Vraag van de kant van de ETF’s kan de goudprijs blijven ondersteunen

Vooruitkijkend verwachten de analisten van de World Gold Council dat de vraag van de EFT’s die in goud beleggen zal aantrekken nu de goudprijzen het vierde kwartaal zijn begonnen rond $ 2.000 per troy ounce. Waardoor het gele metaal op een hernieuwde interesse van de kant van de beleggers mag verwachten.

“De onderliggende ondersteuning voor goud blijft naar onze mening sterk, en wordt nog eens extra versterkt door de escalerende geopolitieke spanningen en het positievere sentiment zoals dit wordt weerspiegeld in de Comex -futures.

Hoewel de vraag naar goud in het grootste deel van 2023 teleurstellend is geweest, zijn kenners van mening dat goud precies doet wat het zou moeten doen, omdat de wereld geconfronteerd wordt met systemische economische onzekerheid vanwege de stijgende geopolitieke instabiliteit en volatiele financiële marktomstandigheden.

Hoewel de investeringsverhaal en de aankopen door de centrale banken naar verwachting robuust zullen blijven, denkt de WGC dat de vraag naar sieraden de rest van het jaar zwakker zou kunnen zijn.

Er wordt uitgegaan van een daling van de vraag tot 516,2 ton, een daling van 2% ten opzichte van het derde kwartaal van 2022. De vraag naar sieraden op lange termijn ligt niettemin 4% boven het vijfjarengemiddelde en dat mag dan weer als een positief signaal worden beschouwd.

De vraag van sieraden is dit jaar ondanks alles relatief gezien goed gebleven. Van de recente verzwakking van die vraag ligt binnen de sector eigenlijk niemand echt wakker. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *