Honger van de Chinezen naar goud blijft onverzadigbaar

De goudproductie en -consumptie van China namen beide toe in de eerste negen maanden van 2023, terwijl de Gold ETF’s van het land ook in het derde kwartaal een aanzienlijke instroom zagen, dit volgens een rapport van Xinhua.

“China produceerde 271,248 ton goud in de eerste negen maanden van 2023, een stijging van 1,261 ton of 0,47 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar,” zei het rapport, onder verwijzing naar gegevens die zijn vrijgegeven door de China Gold Association (CGA). “In de periode van januari-september bedroeg de goudconsumptie in China in totaal 835,07 ton, een stijging van 7,32 procent op jaarbasis.”

De CGA -gegevens onthulden ook een toename van de consumptie van gouden sieraden en goudstaven en munten op de Chinese markt. “De consumptie van gouden sieraden op de Chinese markt steeg met 5,72 procent jaar na jaar tot 552,04 ton, terwijl die van goudstaven en munten met 15,98 procent steeg van dezelfde periode in 2022 tot 222,37 ton,” zeiden ze.

Niet alle sectoren zagen echter een toename van de goudconsumptie. “Tijdens de periode daalde het goudverbruik voor industrieel en ander gebruik met 5,53 procent van een jaar eerder tot 60,66 ton,” zei het rapport.

Het derde kwartaal was ook getuige van aanzienlijke instroom voor het bezit van Chinese met goud gesteunde beursgenoteerde fondsen. “Alleen al in het derde kwartaal voegde Holdings of Gold-Backed Exchange-Traded Funds (ETF’s) in China 9,53 ton toe,” zei de CGA.

Deze toevoeging bracht eind september het totale belang van Gold ETF’s op de Chinese markt tot ongeveer 59,69 ton.

Volgens een recent rapport van Vladimir Zernov, marktanalist bij FX Empire, verkoopt China enorme hoeveelheden van zijn Amerikaanse staatsobligaties in portefeuille en heeft hij weinig keuze dan de fondsen aan goud opnieuw toe te wijzen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *