Massaal drukken van fiat geld heeft zowat alles en nog wat verpest

Het systeem van fiat geld is niet alleen verantwoordelijk voor slechte financiële praktijken en schuldenbergen, maar ook voor verstoorde prikkels op persoonlijk en professioneel niveau, aldus Jimmy Song, Bitcoin-ontwikkelaar, en ondernemer. Een stelling waarmee hij wel erg ver gaat.

In zijn nieuwe boek ‘Fiat Ruins Everything: How Our Financial System Is Rigged and How Bitcoin Fixes It’ duikt Song heel erg diep in het fiatsysteem en zijn valkuilen.

Song stelt dat de waardedaling van ons geld de oorzaak is van veel van onze problemen en dat het systeem van centrale banken ons in zekere zin tot slaven heeft gemaakt.

Song schrijft: ‘Net als een zombiemeester hebben de centrale banken het volledige system in slavernij gebracht. Dit is meteen ook de reden waarom alles langzaam achteruit lijkt te gaan.”

Song beweert dat het fiat geld alles heeft verpest, van de economie tot het beleid, van relaties tot familie en kunst.

‘Regeringen kunnen geld drukken om stemmen te kopen en zo hun macht feitelijk te vergroten. Dat leidt tot veel verwrongen prikkels. En op mondiaal niveau hebben de VS het vermogen om de reservevaluta van de wereld bij te drukken. En dat betekent dat ze dominant zijn in buitenlandse zaken. ,” hij zei.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *