Centrale banken blijven in hoog tempo goud kopen

September was weer een toonaangevende maand voor goudaankopen door de centrale banken ter wereld, dit volgens Krishan Gopaul, senior analist, EMEA bij de World Gold Council.

“De Global Central Bank Gold Reserves, op basis van de cijfers  van het IMF en andere beschikbare bronnen, stegen in september met een netto 77 ton,” zei Gopaul in een update. “De bruto verkoop van 1 ton werd met kracht overschaduwd door bruto -aankopen van 78 ton, wat een duidelijk bewijs van de aantrekkingskracht van het gele metaal geeft.

Turkije en India waren vorige maand grote kopers, waarbij de eerste in augustus ook 15 ton goud kochten, omdat het zijn reserves blijft heropbouwen na een belangrijke verkopen in april en mei.

Kijkend naar de totalen van het jaar-tot-date, merkte Gopaul op dat de People’s Bank of China de grootste gouden koper blijft in 2023 en dat de centrale banken van opkomende markten een andere drijvende kracht zijn geweest achter de aankopen. Deze trend zal zich waarschijnlijk ook in oktober hebben doorgezet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *