Industriële toepassingen remmen zilverprijs af

De grondstoffenanalisten bij Commerzbank zijn van mening dat goud beter presteert dan zilver, omdat het gele metaal wordt gezien als een belangrijker veilige haven in tijden van geopolitieke instabiliteit.

“Het is duidelijk dat zilver niet in dezelfde mate profiteert van de vraag naar veilige havens als goud”, aldus de analisten van de Duitse bank in een rapport. “Industrieel gebruik is goed voor iets meer dan 50% van de totale vraag naar zilver. Als gevolg hiervan presteert de zilverprijs vaak minder goed dan de goudprijs in tijden van verhoogde risicoaversie en de daarmee samenhangende economische zorgen.”

Sommige economen hebben gewaarschuwd dat de voortdurende invasie van Rusland in Oekraïne, in combinatie met de hernieuwde chaos in het Midden-Oosten als gevolg van de oorlog van Israël met Hamas, de wereldeconomie verder onder druk zal zetten.

Rhona O’Connell, hoofd marktanalyse bij de StoneX Group, zei in haar laatste marktcommentaar ook dat de industriële component van zilver het witte edelmetaal zou kunnen tegenhouden.

O’Connell merkte op dat de onderprestatie van zilver ook risico’s voor de goudmarkt benadrukt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *