VS geven steeds meer geld uit en dat zal vroeg of laat de goudprijs boven het niveau van $ 2.000 per ounce tillen

Robert Minter, directeur van ETF-investeringsstrategie bij ABRDN, zei dat de grootste factor die de goudprijzen momenteel ondersteunt, de vraag van de kant van de centrale banken blijft. Volgens de laatste cijfergegevens van de World Gold Council hebben centrale banken vanaf het einde van het derde kwartaal een record van 800 ton goud gekocht.

De WGC zei dat aankopen op schema zijn om in 2023 de recordvraag van vorig jaar te evenaren of zelfs te overtreffen. Wat een sterke bodem onder de goudprijs legt. En dat is ook de gewone beleggers niet ontgaan. Steeds meer beleggers houden goud achter de hand.

Minter verwacht niet alleen dat de beleggers zullen stoppen met de verkoop van hun goud, maar hij voegde eraan toe dat de groeiende economische onzekerheid en geopolitieke instabiliteit de veilige haven status van het goud zullen blijven ondersteunen. Minter zei dat zelfs met de agressieve monetaire houding van de Federal Reserve, het onwaarschijnlijk is dat de centrale bank in staat zal zijn om de inflatie tot het 2% doelwit te brengen.

“De VS moeten nu twee proxyoorlogen financieren, de Green Energy Transition blijft een open chequeboek en dan zwijg ik nog over alle andere kostenposten,” zei hij. “Zelfs als de overheid de bestedingsniveaus op het huidige niveau handhaaft, betekent de hogere rentetarieven dat de Amerikaanse meer rente zullen moeten betalen op de uitstaande schulden. De tekorten gaan niet weg, zoveel is duidelijk.

Hoewel sommige beleggers teleurgesteld zijn dat het goud niet in staat is geweest om zich boven $ 2.000 per ounce te handhaven, zei Minter dat hij naar het grotere geheel blijft kijken. Hij merkte op dat $ 2.000 een groot technisch weerstandsniveau vertegenwoordigt, maar het potentieel kan aanzienlijk zijn eens wanneer dit wordt doorbroken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *