Zilver blijft ondergewaardeerd ten opzichte van goud

De goudmarkt blijft nieuwe beleggers aantrekken nu de goudprijs rond de $2.000 per ounce blijft noteren, hoewel er niet kon worden standgehouden boven het psychologisch belangrijk niveau van $2.000. Tegelijkertijd begint zilver op de radars van sommige beleggers te verschijnen, maar om minder bullishe redenen. Meer bepaald omdat het witte metaal ondermaats blijft presteren.

De goud/zilver-ratio laat ook zien dat het gele metaal de overhand behoudt op de markt voor edelmetalen. De goud/zilver ratio ligt momenteel boven de 86 punten, ruim boven het dieptepunt in de zomer, wat betekent dat er nu 86 ounces zilver nodig zijn om de waarde van één ounce goud te evenaren.

De gemiddelde verhouding in de recente geschiedenis ligt tussen de 50 en 60.

Analisten hebben ook opgemerkt dat goud blijft profiteren van het technische momentum, nadat het duidelijk boven zijn 200-dagen voortschrijdend gemiddelde is uitgebroken. Ondertussen is dit weerstandsniveau ook een plafond voor zilver. Het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde van zilver ligt op $23,889 per ounce en sommige analisten hebben gezegd dat het metaal een duidelijke doorbraak boven de $24 moet zien om nieuwe bullish interesse te wekken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *