Doorbraak boven $2.000 kan stijging goudprijs in hogere versnelling brengen

Alex Kuptsikevich, senior marktanalist bij FxPro, zei dat goud een zware strijd tegemoet gaat omdat de weerstand op $2.000 nog altijd niet definitief is gesloopt..

Kuptsikevich voegde eraan toe dat met een rendement op tienjarige obligaties van ongeveer 5% het een aantrekkelijk instappunt voor beleggers op de obligatiemarkt zou kunnen zijn, waardoor beleggersgeld uit goud zou worden weggesluisd richting obligaties.

“Nu steeds meer grote centrale banken overstappen van een actieve renteverhoging naar een afwachtende houding, nadert het moment van beleidsomslag. Dit vergroot de aantrekkelijkheid van langlopende obligaties, de belangrijkste concurrent van goud”, zei hij. “Het aantrekkelijke rendement op staatsobligaties rechtvaardigt de verkoop van goud in de huidige omstandigheden.”

In de huidige omstandigheden is het volgens Kuptsikevich waarschijnlijker dat goud richting $1.800 terugvalt dan dat het oprukt naar $3.000.

Als goud zijn huidige glans wil behouden, moeten de prijzen volgens sommige analisten beslissend boven de $2.000 per ounce uitbreken.

“Hoewel het korte uitstappen maakt boven dit belangrijke psychologische niveau, slaagt het er op dit moment niet in om enige grip te krijgen op deze belangrijke weerstand”, zegt Craig Erlam, senior Europese marktanalist bij OANDA. “Dat bevestigt nogmaals eens hoe groot het weerstandsniveau daar is. Een definitieve doorbraak boven $ 2.000 kan de stijgingsfase in een hogere versnelling brengen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *