Goudprijs wordt heen en weer geslingerd tussen tegenstrijdige krachten

Tot nu toe is de oorlog van Israël met Hamas binnen de grenzen van Gaza gebleven, en naarmate de wereld zich aanpast aan het conflict in het Midden-Oosten, zou goud zijn aantrekkingskracht als veilige haven kunnen verliezen.

De goudprijs is er niet in geslaagd de grens op $2.000 per ounce definitief te doorbreken nu de aandacht opnieuw uitgaat naar het monetaire beleid van de Federal Reserve, dat de kracht van de Amerikaanse dollar en hogere obligatierentes ondersteunt. De huidige obligatierendementen remmen een verdere stijging van de goudprijs af, zoveel is duidelijk.

Ricardo Evangelista, senior analist bij ActivTrades, merkt op dat goud nog steeds de speelbal is van tegenstrijdige krachten. Het wordt ondersteund door geopolitieke onzekerheid en anderzijds onder druk gezet door het agressieve monetaire beleid van de Federal Reserve.

“Het conflict in Gaza domineert de aandacht, en nu de grondinvasie door Israël werkelijkheid lijkt te worden, blijven de financiële markten het risico van een escalatie in prijzen, waardoor de vraag naar het veilige goud toeneemt”, zei hij dinsdag in een rapport. “Tegelijkertijd blijft de Amerikaanse dollar sterk ondersteund ten opzichte van andere belangrijke valuta, waarbij de index die zijn prestaties meet dicht bij het tweejarige maximum ligt dat eerder deze maand werd bereikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *