Consumenten profiteren van de hogere goudprijs om hun oude juwelen te verkopen

De goudmarkt blijft zijn waarde als essentiële waarde-opslag bewijzen. Dat blijkt nogmaals uit het feit dat consumenten profiteren van de hogere goudprijs om hun oude juwelen te verkopen.

In een recent interview met Kitco News zei Tobina Kahn, president van House of Kahn Estate Jewelers uit Chicago, dat de opleving van goud na de recente dieptepunten in zeven maanden consumenten er opnieuw toe heeft aangezet hun oude, kapotte sieraden te verkopen.

Ze zei dat het aantal transacties in haar winkel vergelijkbaar is met wat ze aan het begin van het jaar zag, toen goud boven de $2.000 per ounce steeg. Kahn voegde er echter aan toe dat er nu een aanzienlijk verschil is in het sentiment onder haar klanten vergeleken met het begin van het jaar.

“In maart zagen we veel klanten hun oude sieraden verkopen om geld in te zamelen om het op de aandelenmarkt te beleggen. De mensen waren toe nog optimistisch”, zei ze. “Nu verkopen consumenten hun goud om hun hypotheekbetalingen te kunnen doen. Ze verkopen hun kapotte sieraden omdat ze het geld nodig hebben. In plaats van een tweede baan te zoeken, doorzoeken ze hun juwelenkistje en vinden ze extra inkomen waarvan ze vergeten waren dat ze het ooit hadden gehad.” .”

De anekdotische stijging van de goudrecycling komt op het moment dat de markt een nieuw bullish momentum ziet, gedreven door de vraag naar veilige havens, terwijl investeerders zichzelf beschermen tegen de groeiende chaos in het Midden-Oosten als gevolg van de oorlog van Israël met Hamas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *