Goudfutures met ongeveer 5.700% gestegen sinds 1971

In de nasleep van de post-pandemische inflatie hebben veel centrale banken de rente verhoogd, waardoor de rendementen op staatsobligaties zijn gestegen. Dit heeft geleid tot torenhoge rendementen die we al meer dan tien jaar niet meer hebben gezien.

Goud wordt daarentegen gezien als een relatief stabiele belegging die haar waarde kan behouden tegen de achtergrond van hoge inflatie. “Sinds 1971 zijn de koersen van de goudfutures met ongeveer 5.700% gestegen”, aldus een recent verschenen rapport. “Het is dus geen verrassing dat, volgens Gainesville Coins, een in de VS gevestigde edelmetaalhandelaar, de mondiale goudreserves in juni hun hoogtepunt bereikten op 38.764 ton.”

“De meeste centrale banken maken zich zorgen over de stabiliteit van hun activa, de liquiditeit van hun activa enzovoort”, zei Lardy. “Er zijn maar heel weinig centrale banken die hun reserves actief beheren om het rendement te maximaliseren.”

Een grootschalige uitverkoop van Amerikaanse staatsobligaties ten gunste van goud zou theoretisch volatiliteit op de markt kunnen creëren die het recente economische herstel van Amerika zou kunnen afremmen, aldus het rapport, maar economen vrezen dat dit ook de Chinese begrotingspositie zou schaden. Waakzaamheid blijft zodoende geboden. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *