Microfutures op goud worden ook voor kleine beleggers toegankelijk

De goudmarkt begint stilaan zijn volledige investeringspotentieel te benutten nu de CME-microfuturescontracten het instappunt voor kleinere particuliere beleggers blijven verlagen.

In een recent interview zei Jin Hennig, algemeen directeur en mondiaal hoofd van metalen bij de CME, dat de grotere toegankelijkheid voor de CME-microfuturescontracten nieuwe groeimogelijkheden voor de goudmarkt heeft gecreëerd nu beleggers op zoek zijn naar alternatieven om zich in te dekken tegen inflatie en geopolitieke onzekerheid.

De opmerkingen van Hennig komen een maand nadat de CME opties lanceerde op zijn micro-goud- en zilverfuturescontracten. Dankzij de micromarkt kunnen beleggers tegen lagere kosten goud en zilver kopen en verkopen. Microfutures vertegenwoordigen een tiende van de omvang van een traditioneel futurescontract.

Volgens handelsgegevens zei de CME dat haar micro-goudfutures een gemiddelde jaarlijkse volumegroei van 58% hebben gekend sinds de contracten tien jaar geleden werden gelanceerd, terwijl de micro-zilverfutures de volumes met 93% hebben zien stijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *