Economische druk dwingt sommige investeerders uit de middenklasse om goud te verkopen

Na de rente voor de tweede keer op rij stabiel te hebben gehouden, kan de Federal Reserve de rente niet veel verder verhogen, aldus Rich Checkan, president en COO van Asset Strategies International.

‘De Amerikaanse regering kan de schulden niet afbetalen. Die schulden bedragen 33,5 biljoen dollar en lopen alsmaar verder op. De rente op die schulden wordt stilaan onbetaalbaar. Fed-voorzitter Jerome Powell hoopt dat hij voldoende munitie heeft om de inflatie onder controle te krijgen, maar dat gaat gepaard met collataral damage”, zei hij. “De Fed heeft eerst de bankbalansen kapot gemaakt, en ze breken nu de ruggengraat van de middenklasse”, merkte Checkan op. “Als ze de schulden willen  herfinancieren, zullen al die problemen op de proppen komen.”

De Fed heeft de manier veranderd waarop zij verliezen categoriseert, maar dat betekent niet dat het geen echte verliezen zijn.

Economische druk dwingt sommige investeerders uit de middenklasse om goud te verkopen.

Nu de rente hoog is en de creditcardschulden ook stijgen, wijst Checkan erop dat de koopkracht van de consumenten zwakker wordt, en dat mensen hun toevlucht nemen tot het verkopen van hun goud op hogere prijsniveaus om contant geld binnente halen voor korte termijn behoeften.

“Wat we beginnen te zien is dat investeerders uit de middenklasse goud verkopen – een liquide activa. Ze verkopen het goud in bezit niet volledig, maar ze verkopen genoeg om de behoeften op de korte termijn te dekken,” merkte Checkan op.

Volgens de World Gold Council is de vraag naar goudstaven en munten in het derde kwartaal van dit jaar met 14% gedaald. Checkan voegde eraan toe dat deze categorie een weerspiegeling is van wat de Amerikaanse middenklasse doet met hun goudinvesteringen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *