Goudmarkt moet zich niet te veel aantrekken van het doodskruis op de chart

De goudprijs is aanzienlijk hersteld ondanks de toenemende tegenwind van een appreciërende Amerikaanse dollar en de aanhoudende uitverkoop van obligaties. Factoren als geopolitieke conflicten, recessierisico’s en het monetair beleid van de Fed zouden het edelmetaal op totaal andere paden kunnen duwen, zo blijkt uit een rapport WisdomTree.

“De oorlog tussen Israël en Gaza heeft velen ertoe aangezet om naar veilige havens te zoeken en goud is een van de grootste kanshebbers om als veilige haven te functioneren”, aldus de analisten. “Goud hield aanvankelijk relatief goed stand ten opzichte van obligaties en USD, maar begon vervolgens te verzwakken. Waarna het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde (DMA) eind september onder de 200-DMA daalde.”

Dit is wat technische analisten een ‘doodskruis’ noemen, merkten ze op, maar ondanks de onheilspellende naam betekent dit technische signaal vaak een nieuwe basis waar technische steun wordt ondervonden. “En dat is waar: goud heeft zich aanzienlijk hersteld, ondanks dat de tegenwind op het gebied van de obligaties en de valuta toenam”, zeiden ze.

“Het beste moment om een ‘verzekeringsactivum’ te hebben is te kopen voordat het evenement plaatsvindt. Goud is dus een waardevol strategisch bezit”, aldus de analisten. Ze wezen er ook op dat, hoewel de institutionele vraag naar het metaal al maanden gematigd is, de vraag in de detailhandel, vooral in China en Turkije, zeer sterk blijft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *