Groei van AI-markt zal de vraag naar edelmetalen stimuleren

Metals Focus, een onafhankelijk onderzoeksbureau voor edelmetalen, heeft onlangs een rapport uitgebracht waarin de verwachting werd uitgesproken dat de toegenomen vraag naar de chips die de AI -technologie aandrijven, op grote schaal de prijzen voor edelmetalen ondersteunt.

De industriële en technische vraag naar edelmetalen is dit jaar vertraagd vanwege een tragere wereldwijde economische activiteit. De vraag naar goud in de technische en industriële sectoren daalde bijvoorbeeld met 3% op jaarbasis in het derde kwartaal, met een afname in de elektronicasector met 4%.

Metals focus zei dat de toegenomen vraag als gevolg van de evolutie van AI deze trend het komende jaar zou kunnen doen omkeren, niet alleen voor goud, maar ook voor zilver, platina en palladium.

De verwachting van verschillende applicaties die geleidelijk rijpen, zou moeten helpen bij het ondersteunen van het herstel wat betreft de industriële afname volgend jaar. ”

De groei voor AI -servers en schakelaars kan de komende jaren met dubbele cijfers stijgen om de evolutie van AI -algoritmen bij te houden. Dit stimuleert de vraag naar edelmetalen n.

De vraag naar platinalegeringen die worden gebruikt bij chipproductie, goud bindingsdraad in chip- en geheugenpakketten en goudplateren in gedrukte circuitplaten zal naar verwachting fors toenemen.

AI-aangedreven vraag zal waarschijnlijk de belangrijkste impact hebben op de zilvermarkt. Zilver bezit de laagste elektrische weerstand tussen alle metalen bij standaardtemperaturen en is een vitale component in veel elektronische toepassingen. Tech- en industriële applicaties zijn goed voor meer dan de helft van de wereldwijde vraag naar zilver.

De zilvermarkt wordt al geconfronteerd met het potentieel voor aanzienlijke aanbodbeperkingen vanwege de groeiende vraag uit de groene energiesector. De vraag van de zilver was op recordniveaus in 2022 en zal waarschijnlijk de komende decennia helemaal uit de hand lopen.

Volgens een onderzoeksrapport van wetenschappers van de Universiteit van New South Wales, zullen zonne -fabrikanten waarschijnlijk meer dan 20% van de huidige jaarlijkse zilvertoevoer consumeren tegen 2027. En tegen 2050 zal de productie van zonnepaneel ongeveer 85-98% van het huidige wereldwijde zilver gebruiken reserves.

Industrie/technologie vertegenwoordigt slechts ongeveer 7% van de wereldwijde goudvraag, maar dit bedroeg nog steeds iets meer dan 75 ton goud in het derde kwartaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *