Aardgasopslag zit vol, koopt Europa te veel LNG?

Europa’s aardgasopslag heeft recordhoogten bereikt, maar de zorgen over de komende winter zijn daarom niet verdwenen.

De ruimte voor aardgasopslag van Europa is bijna vol, maar dit is misschien niet voldoende voor de winterbehoeften. Wat leidt tot continue LNG -import en aanvullende opslagstrategieën, waaronder het gebruik van de faciliteiten van Oekraïne.

Duitsland en andere EU-leden hebben langetermijn-LNG-leveringscontracten vastgelegd, die verder reiken dan de doelstelling tegen 2050 van netto nul uitstoot. Dat wijst op een realistische benadering van de energiebehoeften versus de idealistische energietransitiedoelen.

Think tank IEEFA waarschuwt dat de EU te veel kan investeren in de importcapaciteit van LNG, aangezien de vraag naar verwachting zal afnemen. Wat wijst op mogelijke mismatches tussen beschikbare infrastructuur en de realistische vereisten voor het aardgasverbruik.

Eerder deze week waren er rapporten naar voren dat Chevron onderhandelde over LNG -leveringen voor de Europese Unie, waarbij sprake was van contracten met een looptijd van 15 jaar.

Het nieuws volgde op drie andere langetermijndeals die Europese energiebedrijven de afgelopen maand met Qatar, een van de grootste exporteurs van LNG, een van ’s werelds LNG hebben gesloten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *