Goudprijs kan omhoog als de Fed de rente begint te verlagen

Hoewel de geopolitieke onzekerheid, veroorzaakt door de chaos in het Midden-Oosten, voor enige positieve volatiliteit op de goudmarkt heeft gezorgd, zullen de prijzen uiteindelijk stijgen als de Federal Reserve in 2024 de rente begint te verlagen, aldus een onderzoeksbureau.

In een donderdag gepubliceerd rapport zei het Britse onderzoeksbureau Capital Economics dat de goudprijs volgend jaar rond de $2.100 per ounce zal eindigen. In het rapport zegt Keiran Tompkins, grondstoffeneconoom bij Capital Economics, dat de oorlog van Israël met Hamas naar verwachting de Federal Reserve er niet van zal weerhouden de rente volgend jaar te verlagen.

De bullish vooruitzichten komen op het moment dat de vraag naar veilige havens de goudprijs kortstondig terugdreef naar $2.000 per ounce. Het edelmetaal testte einde vorige week de belangrijke steun boven de $1.950 per ounce, nu de geopolitieke angsten beginnen af te nemen.

Hoewel de geopolitieke onzekerheid de afgelopen maand sterk is toegenomen, heeft het conflict zich niet verscherpt en blijft het beperkt tot Gaza. Samen met goud zijn de olieprijzen scherp gedaald, omdat veel grondstoffenanalisten opmerken dat de oorlog weinig invloed heeft gehad op de olieproductie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *