Goudprijs maar liefst 20% ondergewaardeerd, 2024 kan het jaar van de waarheid worden

De goudprijs werd afgeremd door de kracht van de Amerikaanse dollar in 2023, maar het gele metaal zou in de nabije toekomst klaar kunnen zijn voor een grote doorbraak, aldus Philip Petursson, Chief Investment Strategist bij IG Wealth Management.

In een recent interview met BNN Bloomberg zei Petursson dat goud zelfs bij een waarde van $2.000 per ounce een aanzienlijk opwaarts potentieel heeft, en dat de goudprijs met name het komende jaar aanzienlijk kan stijgen.

“Goud heeft het grootste deel van dit jaar last gehad van de kracht van de Amerikaanse dollar”, aldus Petursson. “De edelmetalen en de greenback zijn meestal omgekeerd gecorreleerd, dus naarmate de Amerikaanse dollar sterker wordt, heeft goud de neiging een beetje te verzwakken. Als we nu denken dat de Amerikaanse dollar vanaf volgend jaar in waarde zal dalen, wat ons basisscenario is voor 2024, dan is dat positief voor goud.”

Petursson zei dat IG gelooft dat goud maar liefst 20% ondergewaardeerd is. “Zodra het dit bod ontvangt en doorbreekt, stevig door de $2.000 heen breekt, denken we dat het hoger kan gaan naar potentieel $2.400.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *