Vraag naar zilver zal in het komende decennium fors stijgen

Volgens het laatste onderzoek van Oxford Economics zal de vraag naar zilver de komende tien jaar blijven groeien en de groei van de afgelopen tien jaar ruimschoots overtreffen.

In een onderzoeksrapport uitgevoerd in opdracht van het Silver Institute zeggen de analisten dat drie belangrijke pijlers van de mondiale vraag naar zilver – industrieel, sieraden en zilverwerk – naar verwachting een totale vraaggroei van 42% zullen zien tot 2033.

Dat is maar liefst het dubbele van het groeipercentage ten opzichte van het voorgaande decennium en dan meer bepaald in de periode 2014-2023.

Het rapport stelt dat de industriële vraag de komende tien jaar de zilvermarkt zal blijven domineren, waarbij de vraag uit de bedrijfssector naar verwachting met 46% zal groeien. Tegelijkertijd wordt verwacht dat de vraag naar sieraden en zilverwerk met respectievelijk 34% en 30% zal stijgen.

Het rapport merkt op dat deze drie segmenten van de zilvermarkt bijna driekwart van de mondiale vraag voor hun rekening nemen. Industriële toepassingen alleen al vertegenwoordigen meer dan 60% van de totale vraag naar zilver.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *