Goudmarkt moet nog steeds de opmerkingen van Federal Reserve -voorzitter Jerome Powell verteren

De goudmarkt heeft nog steeds met grote verkoopdruk af te rekenen en negeert zowel de aanhoudende inflatiedruk als de zwakker dan verwachte gegevens over de groei van de consumentenbestedingen.

Vrijdag publiceerde de Universiteit van Michigan de voorlopige lezing van haar consumentensentimentindex. Deze daalde tot 60,4, tegenover een herziene lezing van oktober van 63,8. De gegevens waren aanzienlijk zwakker dan verwacht, omdat economen gerekend hadden op een stabiel cijfer van ongeveer 63,7.

Volgens de meeste analisten blijft de goudmarkt de opmerkingen van Federal Reserve -voorzitter Jerome Powell van vorige week verteren.

Donderdag zei Powell op een evenement georganiseerd door het Internationaal Monetair Fonds dat de centrale bank er niet zeker van is dat het monetaire beleid beperkend genoeg is om de inflatie tot het doel van 2% te brengen.

Powell zei ook dat de centrale bank niet zou aarzelen om de rentetarieven opnieuw te verhogen als de inflatiedruk bleef stijgen.

Consumenteninflatiegegevens in de enquête ondersteunen ook de verwachtingen van de Federal Reserve dat de rentetarieven in de nabije toekomst hoog blijven. Het rapport zei dat consumenten over een jaar de inflatie op 4,4% zien staan, een stijging ten opzichte van de herziene inflatieprognose van 4,2%.

Het rapport zei dat geopolitieke onzekerheid en het agressieve monetaire beleidsstand van de Federal Reserve twee belangrijke factoren zijn die wegen over het consumentensentiment. Uiteindelijk slaagt de goudprijs er nog steeds niet in om vaste voet aan de grond te krijgen boven $2.000.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *