Koers van de Japanse yen is helemaal door de vloer gezakt (en de bodem lijkt nog niet in zicht te zijn)

De zwaar aangeslagen Japanse yen zakte dinsdag weg tot in de buurt van een dieptepunt voor de afgelopen drie decennia tegenover de dollar. De munt moet alle moeite van de wereld doen om vaste voet onder de grond te krijgen. De Bank of Japan (BOJ) heeft tot dusver geweigerd om de basisrente op te trekken, dit tegen de achtergrond van het vooruitzicht op hoger-voor-langere rentetarieven elders in de wereld. Het rentenadeel is de yen dus zuur opgebroken.

De Japanse valuta zakte weg tot een dieptepunt voor de afgelopen 15 jaar van 162,38 per euro en gleed naar een dieptepunt voor de afgelopen 3 maanden tot 186,25 yen per Brits pond.

Tegenover de dollar stond de Yen voor het laatst op 151,70, wegkwijnend in de buurt van een dieptepunt van één jaar van 151,92 dat op maandag werd opgetekend. Een terugval onder het niveau van 151,94 per dollar, waar vorig jaar een dieptepunt werd opgetekend, zou kunnen leiden tot een nieuw dieptepunt voor de afgelopen 33 jaar voor de yen.

De Yen was maandag gedurende korte tijd tegen de greenback in New York weer wat opgeveerd na het optekenen van een year-tot-date low, een opleving in de koers die de analisten toegeschreven aan de optiehandel in opties. Met daarbij in een voorzichtige enige interventie van de Japanse autoriteiten die tussenbeide kwamen om een verder bloedbad voor de yen te voorkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *